Enkele voorbeelden van telekinese of psychokinese

Telekinese of psychokinese is het verplaatsen van voorwerpen zonder dat daar een aanraking van een persoon aan te pas komt.

Psychische energie speelt een grote rol bij de werking van telekinese of psychokinese. Vandaar ook de naam psychokinese; telekinese verplaatsing d.m.v. de psyche. De geest of de psyche die de voorwerpen laat verplaatsen. Het gebeuren speelt zich af in of met de psyche van het medium.

Enkele voorbeelden van telekinese zijn:
-veroorzaken van kloppingen of andere geluiden
-het verplaatsen van foto’s of zelfs meubelstukken
Bij het verplaatsen van sommige voorwerpen is een energie nodig die groter is dan de psychische energie van het medium. Er wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van andere energie bijvoorbeeld de geest van een overledene .
Als er telekinese verschijnselen zijn terwijl er geen zitting of seance gehouden wordt spreken we van spontane verschijnselen.
Die telekinese verschijnselen zijn vaak kort van aard en vinden met lange tussen posen plaats. We spreken van Klopgeest verschijnselen.

Levitatie

Een andere manier van verplaatsen noemen we levitatie. Levitatie is het het zweven van mensen in de lucht zonder dat daarbij gebruik wordt gemaakt van spierkracht of welk ander hulp middel dan ook.

Telekinese of Psychokinese is het bewegen van een voorwerp zonder aanraking, meer info bij MediumsLive.com

Telekinese of Psychokinese