Sjamanisme en de Sjamaan

Sjamanisme en de Sjamaan is een van de oudste vormen van religie

Het Sjamanisme en de Sjamaan, gaan ervan uit dat alles wat bestaat: mensen, dieren, bomen, planten, stenen, sterren, planeten en andere natuurelementen een eigen bewustzijn en energieveld hebben. Dat alles met elkaar verbonden en aan elkaar verwant is en onderdeel van een Groot Geheel. Een methode om genezing tot stand te brengen. Genezing tussen lichaam en geest, tussen mens en natuur, tussen mensen onderling en genezing tussen de mens en zijn spirituele bron.

Sjamaan

Het Sjamanisme en de Sjamaan, gaan ervan uit dat alles wat bestaat zoals mens, dier, natuur, heelal en universum een eigen bewustzijn en energieveld hebben.

Sjamanisme en de Sjamaan

Een sjamaan is een soort priester die in zijn gemeenschap communiceert met de geestenwereld en magie gebruikt om zieken te genezen. Maar ook om voorspellingen te doen en gebeurtenissen onder zijn controle te brengen. De techniek die hij daarvoor gebruikt is het opwekken van een toestand van trance of andere bewustzijnsverandering. Hoewel er veel lokale verschillen zijn, treedt hij/zij gewoonlijk op als doorgeefluik. Een soort medium’ tussen de geestenwereld van overleden voorvaderen en leden van zijn dorp of gemeenschap. Een andere naam voor sjamaan is medicijnman, die een vergelijkbare rol heeft bij de inheemse (indiaanse) volkeren in Noord-Amerika.

Het woord sjamaan komt voort uit het Oost-Siberische Mongolische betekent letterlijk: hij (of zij) die weet. Het begrip sjamaan is door westerse antropologen en aanhangers van New Age ten onrechte gebruikt. Namelijk  om de “medicijnpersonen” van de Noord-Amerikaanse indianen aan te duiden. Het gebruik van de term “sjamaan” als medicijnman of medicijnvrouw wordt dan ook door veel inheemse Amerikanen als beledigend opgevat omdat het begrip geheel voorbijgaat aan de essentie van hun eigen cultuur.

Moderne Sjamanisme en de Sjamaan

Een moderne sjamaan heeft een minder zichtbare positie en functie. Hij gaat er net als zijn historische voorgangers van uit dat bij mensen en dieren die zich emotioneel, geestelijk of lichamelijk ziek of onwel voelen het innerlijk evenwicht tussen het aardse en het spirituele verstoord is.
Het kan ook zijn dat zij het contact verloren hebben met de kern van hun bestaan. Een sjamaan verkrijgt tijdens zijn opleiding de vaardigheid om, gesteund door helpers zoals: totemdieren, totembomen en natuurwezens, contact te leggen met andere werkelijkheden. Hij doet dit door middel van rituelen.

Het grootste verschil tussen sjamanen uit Siberischen medicijnmannen en vrouwen van de indianenvolkeren uit Noord-Amerika is dat de sjamanen uit siberie direct in contact met de geestenwereld staan. Dit kan door een vorm van uittreding, terwijl de indianen volkeren uit Noord Amerika soms op indirecte manier de geestenwereld benadert door middel van bepaalde ceremonieën rituelen.

2016-12-11T14:07:00+00:00
Share This
Doorgaan
De credit tijd is volledig verbruikt.

Als u door wilt gaan met chatten, koopt u dan een nieuw credit tegoed.

Uw credit code en e-mail combinatie is mogelijk incorrect.
Controleer uw gegevens en probeer het nogmaals.
Heb je al credit tegoed dan kan je je aanmelden via DIRECT CHATTEN
Heb je geen credit tegoed, dan kan je deze HIER KOPEN
Wil je 1 gratis credit REGISTREER JE DAN HIER

Ik heb geen credit tegoed Ik heb een credit tegoed
Credit informatie vindt u terug in uw email postvak in. ( Gebruik de knop "chatten" uit de email om deze gegevens automatisch te laten vullen. ) Geregistreerde gebruikers vinden deze terug in het account
Uw emailadres:
Nogmaals uw emailadres:

Selecteer Ideal

Selecteer Mister Cash

Selecteer Paypal

Ik begrijp dat de consulenten mij bij medische zaken doorverwijzen naar een specialist.
Ik verklaar dat ik 18 jaar en ouder ben. Dit zowel bij de account registratie als bij het aankopen van credits.


Registreren
Klik hier om in te loggen