Verschillende typen psychometrie

Psychometrie is het voelen en waarnemen van emoties en gebeurtenissen die vrij komen door het betasten, vasthouden en bekijken van bepaalde voorwerpen. De paragnost kan hierdoor ook beelden door krijgen. Van het verleden, maar ook van het heden en de toekomst. Voorwerpen die we hier voor gebruiken zijn heel divers en geven dan soms ook de psychometrievorm of techniek weer.
De ingeburgerde benaming voor psychoscopie is psychometrie.
De beoefenaars van psychometrie noemen we psychometristen of psychoscopisten.

Psychometrie, handlezen en kaartleggen

Psychometrie is ook aan te leren, mits je natuurlijk iets van sterke intuïtie in je hebt. Net zoals je op die manier handlezen of kaartleggen kan leren. Het heeft te maken met de ontwikkeling van je eigen intuïtie en het uiten van je vrijkomende energie. Dit werkt net als bij een foto reading. Veel paragnosten en helderzienden werken hiermee.
In dit geval dient de psychometrie als opstap om contact te leggen met gene zijde. Of iemand nu een paranormale gave heeft of niet, de gene die zich hiermee bezig houdt wordt psychometrist genoemd.
Er zijn verschillende manieren zoals :
Foto’s en voorwerpen, helderziende waarnemingen (bijvoorbeeld aura lezen, persoonlijke gevoel- en emotie herkenning, Chakra reading), foto analyse, bloemen séance.

Hoe werkt een psychometrist

Hoe gaat de psychometrist te werk? De psychmetrist moet zich nu laten leiden door zijn gevoel. Iedere psychometrist doet dit op zijn eigen manier. De een pakt het voorwerp in de hand en wrijft er over en een ander houdt zijn handen erboven. Er zijn dus verschillende manieren om die energie op te pakken van het betreffende voorwerp. Natuurlijk moet de psychometrist zich goed concentreren.