Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Oktober 2019


Algemeen

Pluto in de Steenbok kan voor de Vis wel eens erg positief zijn, omdat je hierdoor sterkere normen en waarden krijgt als het om anderen gaat. Je bent erg principieel en zal het wel eens moeilijk vinden van je eigen normen en waarden los te komen. Tracht dit wel te doen en bekijk bepaalde zaken soms ook vanuit het standpunt van anderen. Dit kan jouw wel eens onzeker maken, maar je zult merken dat je er uiteindelijk alleen maar beter van wordt. Er wordt dan ook voorspeld dat je al in het 1ste deel van de maand in staat zult zijn om balans te vinden tussen je eigen normen en waarden en die van mensen in je omgeving. Emotioneel zijn er zeker veel intense energieën, waardoor je de neiging kunt hebben om gevoelens uit het verleden teveel de boventoon te laten voeren. Het wordt dan ook een maand om hier los van te komen. Het kan een uitdaging zijn hier mee bezig te gaan en vooral omdat je dan in moet zien dat je bepaalde zaken achter je moet laten. Pluto zal jou hierbij ondersteunen, waardoor je makkelijker kunt accepteren dat bepaalde zaken er nu anders voorstaan. Je weet dat je bepaalde dingen op moet offeren om de toekomst rooskleuriger tegemoet te treden. Oktober kan als gevolg van de energie van hemellichamen in de Weegschaal een periode van wikken en wegen zijn. Je wilt het avontuur tegemoet zien en op welke momenten je juist moet kiezen voor passiviteit en wanneer voor actie. Het leven hoeft niet altijd spannend te zijn, maar kan soms ook lekker relaxt zijn. Zorg er dus voor dat je emoties onder controle houdt en soms gas terug neemt. Zakelijk gezien zal je in oktober uitgedaagd worden om een deel van de rust en veiligheid op te offeren en tot ontplooiing te komen op mentale, fysieke en emotionele zaken. Er kan meer dynamiek in je leven komen en op financieel gebied kun je aankopen of investeringen doen die een positieve invloed op jouw leven hebben. Let wel op dat je geen geld gaat lenen. Daar is momenteel een mindere energie voor. Venus heeft weliswaar een krachtige energie maar dan alleen als jij verantwoord bezig bent. Jupiter zal een krachtige energie op je loslaten, waardoor negatieve invloeden van andere planeten geabsorbeerd worden.

Liefde en relaties
In een relatie zijn er over het algemeen positieve energieën, waardoor bepaalde belangrijke zaken extra veel aandacht krijgen, zoals het opvoeden van kinderen, de carrière of financiën. Bepaalde conflicten die ontstaan waren en voor disharmonie zorgden, kunnen nu opgelost worden. Dit is het gevolg van Venus in jouw sector van romantische relaties. Je bent daardoor in staat gevoelens en standpunten onder controle te houden. Je hebt normaal gesproken nog wel eens de neiging om dingen teveel vanuit je eigen standpunt te zien, maar dat zal nu dus helemaal niet gebeuren. Zijn er problemen dan ben je in staat een compromis te zoeken en te zorgen dat jullie samenwerken. Oktober zal dus een maand zijn, waarin er veel liefde is en jullie in staat zijn om gezamenlijke doelen na te streven. Zowel voor gebonden mensen als voor singles zal het op erotisch gebied een prima maand zijn om hier veel aandacht aan te schenken. Planeten als Mars, Venus en de Boogschutter zullen hier zeker erg veel kracht voor geven. Het zal belangrijk zijn je partner veel aandacht te geven en ervoor te zorgen dat deze aandacht niet alleen geestelijk is, maar ook geregeld op erotisch gebied. Intimiteit zal belangrijk zijn, omdat dit niet alleen voor je partner erg fijn is, maar jezelf er ook ontspannen door kunt worden. Singles zullen de erotische energie vooral fysiek uitstralen, waardoor er een aantrekking op het andere geslacht zal zijn. Oktober kan dus een maand zijn, waarbij de kans op een nieuwe relatie sterk aanwezig is. Dit kan je echter niet bereiken door binnen te blijven zitten. Je zult dus veel op stap moeten om mensen te ontmoeten Blijf je binnen zitten dan zal dit waarschijnlijk niet lukken. De persoon van je dromen zal zich niet zomaar aanbieden. Er zal in de maand een duidelijke tweedeling zijn, waarbij je het eerste deel het gevoel hebt dat het geluk je toelacht en dat er veel warmte, liefde en vriendschap is. Je kunt jezelf prima uiten en bent in staat problemen op te lossen. De liefde is warm en mooi en je hebt veel uitstraling. Het zal ook een maand zijn, waarin je veel ondersteuning van familie en vrienden kunt krijgen, waardoor het over het algemeen zeker geen slechte maand zal worden, maar let op dat de laatste week nog wel eens wat lastiger kan worden, door storende planetaire energieën.

Carrière en zakelijkheden
Voor de Vis wordt voorspeld dat je het nodig hebt om samen te werken of een sterke persoon naast je te hebben, die jou zo nu en dan toespreekt. Over het algemeen zal dit de Vis goed afgaan, omdat je een sympathieke en zorgzame persoon bent, die vaak bereid is anderen te helpen. Heb je een kleine zakelijke kring, dan wordt het wel tijd om hier nu iets aan te doen. De 1ste en de 2de kunnen er mensen zijn, die jou zelf het voorstel doen om samen te werken of te ondersteunen. Ga hier op in en twijfel niet, omdat de vooruitzichten goed zijn. Het belangrijkste aspect zal in oktober dan ook zijn om samen te werken of nieuwe zakelijke partners te vinden. Maak gebruik van de voorwaarts bewegende Pluto. Deze planeet biedt de kans te veranderen en diepgaande verbindingen met anderen aan te gaan. Pluto heeft namelijk de kracht jou aantrekkelijk te maken voor vrienden, collega’s en zakelijke contacten. Je denkt daarbij ook meer in oplossingen dan in problemen. Mercurius in de Schorpioen zal jou de 3de stimuleren, waardoor je mooie dromen en fantasieën hebt. Daarbij zal Mars in de Weegschaal dit nog eens versterken, ze werkelijkheid kunnen worden. De 5de t/m de 8ste is een fantastische periode omdat je relaxt en creatief bent en in staat bent datgene te doen wat je al een tijd van plan bent. Daarbij zal Venus in de Schorpioen veel energie bieden om financieel actief zijn. Mensen die een nieuwe baan zoeken, kunnen dit het best rond de 9de t/m de 11de doen. Maak gebruik van deze periode en zorg dat je om je heen kijkt, welke mogelijkheden er zijn. De periode van de 12de t/m 15de maakt de fantasierijke Mercurius een krachtige verbinding met de eveneens fantasievolle Neptunus. Je kunt ideeën hebben, waarvan je zelf wel eens denkt of je hier wel mee moet starten. Toch wordt aangeraden om dit wel te doen. Mocht het echter nu niet lukken, niet getreurd, omdat Mercurius in november retrograde gaat bewegen en je dan een 2de kans krijgt. Venus zal vanaf de 21ste veel energie bieden en ook de Zon zal zich geregeld van zijn beste kant laten zien. Je kunt de maand dan ook prima uitzitten en achterstallige en huidige taken afronden. Je bent ontspannen en gericht op prestaties, waardoor je veel bereikt.

Mentale en fysieke gezondheid
De eerste week van de maand is voor de Vis minder gunstig dan de rest van de maand. Je gezondheid zal niet altijd op en top zijn. Het zal dus erg belangrijk zijn juist deze week te gebruiken om jezelf op de rails te krijgen. Je kunt dit doen door je voedingspatroon onder de loep te nemen, maar ook door de juiste keuzes in het leven te maken. In ieder geval dien jij gas terug te nemen. Vooral emoties kunnen je wel eens van slag brengen en fysiek flink op jou doorwerken. Ook de rest van de maand is het erg belangrijk hiermee bezig te zijn, maar zal de planetaire energie een stuk beter zijn. Hierdoor voel jij je wel automatisch een stuk sterker. Het is echter een maand, waarin je moet trachten om je voedings- en bewegingspatroon aandacht te geven. Op deze wijze kun je ervoor zorgen dat je fysieke en geestelijke conditie verbeterd wordt. Let op dat je deze maand vooral in je werk of studie erg fit bent, terwijl je juist op persoonlijk gebied wat kwetsbaar kunt zijn. Dit komt omdat de planetaire energie dan een stuk minder gunstig is. Met name mensen die: overgewicht hebben, verslavende producten gebruiken en/of mensen die fysiek niet heel erg fit zijn, kunnen daar last van hebben.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.

Maandhoroscoop Vissen