Geboortedatum: 1 mei t/m 20 juni - Oktober 2019


Algemeen

De overgang van je heersende planeet Mercurius van de speelse Boogschutter, naar de mysterieuze Schorpioen, gaat niet zonder slag of stoot. Waar je eerst vooral het avontuur wilde beleven en de wijde wereld op zocht, zal je nu meer bezig zijn de diepere aspecten van het leven. Je bent op zoek naar de waarheid en dat zal lastig zijn, omdat je niet iemand bent die snel tot een eensluidend antwoord zult komen. Je moet ervoor oppassen dat je de neiging hebt met vlotte babbel en slimme bewoordingen kennis tegen anderen te gebruiken. Daarmee bereik je juist dat mensen zich afzetten en dat is niet wat je wilt. In het algemeen zal je vooral het 1ste deel van de maand lekker in je vel zitten en kun je prima in het leven staan. Wanneer de mentale Volle Maan de 13de in de actieve en opstandige Ram komt, zal het lastiger worden. Je wilt van alles en wordt door de Maan gemotiveerd om allerlei nieuwe doelen te stellen. Je gaat er vol voor om dan vervolgens hard weg te rennen. Dit verwart niet alleen jou, ook anderen vragen zich wel eens af wat je precies wilt. Er wordt aangeraden hier voorzichtig mee te zijn en goed na te denken voor je bepaalde dingen aan anderen openbaart of met bepaalde zaken start. De 14de zorgt het sextiel tussen Mercurius en Saturnus ervoor dat je in staat bent orde te creëren. Je bent organisatorisch sterk en kunt je vaardigheden verbeteren. Ook kun je je beter concentreren op datgene wat belangrijk is. De 21ste zorgt de driehoek tussen Venus en Neptunus ervoor dat je niet altijd even geconcentreerd bent. Je kunt rationaliteit en fantasie wel eens door elkaar heen halen en dit kan teleurstelling brengen. De Zon in de Schorpioen kan jouw speelse kant naar boven brengen, zodat je de maand prima kunt eindigen met spannende emoties. Alleen de 27ste kan het vierkant tussen Mars en Saturnus jou wat in je emoties remmen. Er zijn aanwijzingen dat je dan in je carrière, maar ook in je liefdesleven wat problemen kunt krijgen. Tracht te communiceren en houd je emoties onder controle.

Liefde en relaties
Vanaf de 3de kan je door Pluto in de Steenbok intense gevoelens ervaren. Je kunt door de energie jezelf afvragen wat er allemaal in de liefde te koop is en wat je kunt doen om deze op een goede manier in je leven te houden. Je reflecteert geregeld op je eigen functioneren en dit kan natuurlijk goed zijn, maar overdrijf hier niet teveel mee. Je kunt anders dingen ervaren, die misschien helemaal niet zo zijn. Tracht dit in de gaten te houden. Tweelingen zullen zelfs bij perfecte relaties rare emoties ervaren. Een onderbuikgevoel zal jou wel eens parten spelen. Het is belangrijk dat er mensen in je omgeving zijn, die jou helpen of geruststellen. Dit zal je nodig hebben. Wat betreft relaties is het een maand, waarin je deze op kunt bouwen, kunt verbeteren of op een andere wijze nieuwe elan kan geven. Je vindt het erg belangrijk dat je partner veel aandacht geeft. Gebeurt dit niet, dan kun je flink teleurgesteld raken en zijn er conflicten mogelijk. Pas vooral op dat je partner ook aandacht nodig heeft. Tweelingen hebben de neiging deze maand te egocentrisch te zijn. Daarom zal het belangrijk zijn om te communiceren en gevoelens met elkaar te delen, zodat je weet wat je van elkaar kunt verwachten. Het is een goede periode om een reis te plannen die je nu of later kunt gaan doen. Het zal t/m de 21ste lastig zijn om de relatie positief te houden, daarna wordt het makkelijker. Singles kunnen hulp vanuit de kosmos krijgen. Daardoor stralen ze opwindende energie uit en zijn daardoor zeer aantrekkelijk. Je kunt deze maand geregeld ontmoetingen hebben, met grote kansen op een nieuwe relatie. Je gebruikt alle middelen om mensen te binden, zowel in de liefde als andere contacten. Let op je onderbuikgevoel, omdat deze je onzeker maakt. Zelfs als je de perfecte liefde vindt, heb je een vreemd gevoel. Maak je niet bezorgd, als je dit wilt, zal je aan het eind van de maand een nieuwe relatie hebben. Tweelingen hoeven niet ongeduldig te zijn, omdat je aan het eind van de maand bereikt wat je voor ogen had.

Carrière en zakelijkheden
Er zijn veel aanwijzingen dat het een maand wordt, waarin je vooral communicatief erg sterk bent. Ben je eigen baas, dan kun je hier veel mee bereiken en zal je geregeld mensen aantrekken, die aanbiedingen hebben of met je samen willen werken. Werk je voor een baas, dan kun je ook prima samenwerken en zal je opvallen bij leidinggevenden. Daarbij is het een groot voordeel dat één van je grootste talenten is om duidelijk aan te geven waar je voor staat. Daar zal je deze maand dus veel aan hebben en succes behalen. De 1ste twee dagen is er al gelijk veel mogelijk, waardoor je veel indruk op anderen maakt. Je zult dus prima in staat zijn om samen te werken en te communiceren. Je moet wel opletten dat je de neiging hebt meer te praten dan te luisteren. Tracht evenwicht te vinden, zodat mensen zich niet genegeerd voelen als jij meer met eigen gedachten bezig bent. De 5de t/m de 8ste moet je opletten, omdat er misverstanden en andere problemen op kunnen treden. Er wordt aangeraden hier niet voor weg te lopen en de strijd in te gaan als mensen over grenzen gaan. Doe dit wel respectvol en communiceer op een open manier, zonder al teveel je eigen mening door te drukken. Je zult merken dat de problemen die je tegenkomt, meestal goed op te lossen zijn. Mensen zullen snel door hebben dat jij het goed bedoelt. De 12de t/m de 14de is een goede periode, waarbij er veel kansen zijn om je te ontwikkelen. Mensen die voor een baas werken, kunnen nieuwe opdrachten krijgen of de kans op een nieuwe taak of promotie. Ben je eigenbaas, dan kun je goede aanbiedingen krijgen en is er ook veel goed nieuws over zaken waar jij mee bezig bent. De 19de t/m de 22ste moet je gas terugnemen en wat gedetailleerder bekijken welke dingen er beter kunnen. Op die manier maak je geen fouten en ben je in staat problemen fijntjes op te lossen. De 25ste t/m 27ste moet je opletten dat er mensen zijn, die het niet goed bedoelen. Zelfs collega’s of werknemers kunnen je verbazen met onverwachte dingen. De laatste dagen kunnen er nieuwe mogelijkheden zijn en kan er iets gebeuren waar je lang naar op zoek was.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zal in oktober een uitstekende energie zijn om gezond te blijven. Toch zal je wel degelijk aandacht aan bepaalde levenspatronen moeten besteden. Er kan anders meer kans op diabetes zijn en ook op een cholesterol-gerelateerde ziekte. Je dient je bloeddruk in de gaten te houden en het kan geen kwaad om zo nu en dan je hart en bloedvaten te laten controleren. Natuurlijk zal dit meer voor ouderen gelden, maar ook jongeren, met een minder goed levenspatroon, kunnen last krijgen. Het wordt belangrijk om je voedingspatroon onder de loep te nemen en geregeld te sporten of voldoende te bewegen. Mocht je niet weten hoe, dan wordt aangeraden professioneel advies te vragen. Heb je een gezonde leefstijl, dan hoef je je geen zorgen te maken, omdat de planetaire posities goede energie oplevert. De gezondheid kan versterkt worden doordat er aangename relaties met vrienden en familie zijn. Een beschermende factor komt vanuit je verbinding met je onderbewustzijn, waardoor je een krachtige intuïtie hebt en de juiste keuzes maakt. Het wordt dus zeker een prima maand om je mentaal en fysiek te versterken.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.

Horoscoop Tweeling bij ParanormaleChat.nl