Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november - Oktober 2019


Algemeen

De Schorpioen kan in oktober beïnvloed worden door gevoelens die vanuit je onderbewustzijn komen. Mars maakt flink wat passie in je los en daarnaast zal Pluto vanaf de 3de in de ambitieuze Steenbok reizen. Hierdoor kun je teveel bezig zijn met vaste patronen en impulsiviteit, maar aan de andere kant met balans en nuchterheid. Over het algemeen houd je controle, mede omdat Mercurius een zeer goede energie in de Schorpioen brengt. Toch blijf je wel wisselvallig, wat te maken heeft met verslavingen of bepaalde mentale problemen. Vermijd verleidingen en richt je op vrienden en familie om moeilijke tijden aan te pakken. In contact met mensen kun je de neiging hebben subjectief te reageren en je dan minder met logica bezig te houden. Tracht dit te controleren en blijf nadenken over dingen die je doet of zegt. Dit is lastig, omdat terughoudend kunt zijn en mensen jouw geheimzinnigheid niet kunnen doorgronden. Tracht hier op te letten en geef jezelf meer bloot. Met name vrienden en familie zullen dit fijn vinden, omdat ze het idee kunnen hebben dat je niet met ze om wilt gaan. Je hoeft hier heus niet heel veel tijd aan te besteden, omdat je van nature privacy nodig hebt. Rust en regelmaat zullen dan ook van belang zijn om je geestelijk gezond te houden en op te laden. Schroom er niet voor om soms weg te kruipen en tijd door te brengen met jezelf of mensen waar je je volledig bij thuis voelt. Qua gezondheid moet je opletten op signalen, die je lichaam afgeeft. Voel jij je moe, zorg dan voor voldoende rust en wees wat effectiever, zodat je minder werkt en daardoor meer ontspant. Mars, Pluto en Venus kunnen in het 2de deel de juiste weg bieden en je tegen negatieve invloeden beschermen. Saturnus, die gericht is op fysieke fitheid zal minder positief zijn, waardoor je niet altijd even gezond bent. Zorg geregeld voor rust, door voldoende te slapen, maar ook overdag je pauzes te benutten. Vanaf de 23ste zal de Zon in jouw teken komen en dit geeft helemaal een positieve energie, waardoor je charmant en sympathiek bent en de meeste mensen jou erg positief zullen benaderen.

Liefde en relaties
Met alle planetaire energieën in jouw teken en ook de Zon die hier bij zal komen, zal duidelijk zijn dat jij deze maand zeer gepassioneerd bent. Je begint de maand nog redelijk relaxt, maar vanaf de 3de zal dit allemaal veranderen en kunnen er mooie gebeurtenissen zijn, die jou zeker verrassen en verblijden. Mensen die in oktober een keuze moeten maken, moeten hier wel duidelijk in zijn. Ga je te snel met beslissingen of doe je dingen waar je niet achterstaat, dan kun je in de problemen komen en zijn conflicten en misverstanden mogelijk met mensen waar je eigenlijk van houdt. Fouten kunnen dan moeilijk teruggedraaid worden. Hebben jij en je partner belangrijke beslissingen te maken, dan is dit een goede periode om hier mee aan de slag te gaan. Het is een maand om eindelijk eens te investeren in een liefde die werkelijk bij je past. Heb je een bestaande relatie, dan zal deze waarschijnlijk verbeteren en steeds meer liefde brengen. Heb je een relatie die niet zo lekker loopt, dan kun je flink wat kracht ervaren vanuit de hemellichamen. Je krijgt dus veel hulp en het sextiel tussen Mercurius en Saturnus zal de 14de t/m de 19de zelfs zorgen voor een zeer heftige ondersteuning, waardoor veel duidelijk kan worden. Je denkt veel na en je doet er goed aan eventuele problemen de kop in te drukken. Voel jij je niet goed in de relatie doe er dan gelijk iets aan en wacht niet. Ben je single, dan is het belangrijk in een romantische relatie te investeren en te zorgen dat je het geluk na gaat streven. Toch zal dit wel moeilijk zijn, omdat je vertrouwen niet altijd even sterk is. Je kunt hierdoor twijfelen aan mensen die jou positief bejegenen. Je weet niet eens waarom je dit voelt, maar het is wel belangrijk om je vertrouwen terug te winnen. Doe je er niets aan, dan kun je falen om de liefde in je leven te halen. De meeste Schorpioenen zullen hun vertrouwen wel versterken. Voor zowel gebonden mensen als singles wordt het een maand, waarin je voor- en nadelen afweegt, maar bedenk dat mensen van je houden. Tracht onzekerheid weg te gooien en gebruik je intuïtie om deze mensen te herkennen.

Carrière en zakelijkheden
Omdat er krachtige planeten in jouw teken staan, is het een maand, waarin je prima kunt samenwerken en er zelfs vriendschappen uit voort kunnen komen. Je hebt namelijk wel eens het gevoel dat je het allemaal alleen moet doen en het is dan fijn als je steun kunt krijgen. Zoek wel mensen die op één lijn met je zitten. Ook zijn er sterke energieën in de Weegschaal, waardoor jij het fijn vindt om de luxe binnen te halen. Hierbij zal Mars erg veel kracht bieden, waardoor er veel projecten of taken zijn, die je nu kunt doen en die eerder niet lukten. Ook Pluto is prominent aanwezig, waardoor fundamentele veranderingen mogelijk zijn. Het is niet duidelijk wat deze precies zijn, maar wel dat je afhankelijk bent van de tijd en energie die je er insteekt. Hiervoor dien je effectief en adequaat te zijn, zodat je er energie instopt, die jou mentaal sterker maakt. Doordat je als gevolg van Mercurius en Venus sensitief en empathisch bent, is het een goede maand om te communiceren. Daar zullen mensen, die in hun beroep te maken hebben met het onderwijs, psychologie en maatschappelijke of spirituele zaken veel profijt van hebben. Je bent effectief en duidelijk en mensen nemen veel van je aan. Ook mensen die in de zorg of andere humanitaire beroepen werken, zullen gebruik maken van hun communicatieve talent en spiritueel sterk zijn. Er zijn mogelijkheden dat je fondsen of sponsoren kunt vinden voor plannen waar je al een tijd mee rondloopt. Ben je eigenbaas of leidinggevende dan zal je mensen aanmoedigen en inspireren, waardoor ze graag met je samenwerken. Wees niet bang voor concurrenten, omdat jij van jezelf uniek bent. Klanten kiezen juist voor jouw eigenheid. Wees niet bang om te innoveren en durf te veranderen, omdat een positieve planetaire energie jou steunt. Je kunt de hele maand prima presteren, maar vanaf de 23ste als de Zon in jouw teken komt, zal het helemaal een gelukkige periode worden. Je kunt dan financieel veel bereiken en ook ben je dan in staat veel meer projecten of taken aan te pakken. Werk je voor een baas, dan zal je deze periode erg veel steun van collega’s en leidinggevenden hebben. Let hierbij op dat jij je eigen keuzes kunt maken, maar dat je ook afhankelijk kunt zijn van de keuzes van anderen. Ga hier open mee om, dan zal je er veel profijt van hebben.

Mentale en fysieke gezondheid
Rust en regelmaat en het onder controle houden van je onderbewustzijn zullen terugkerende factoren zijn om in oktober gezond te blijven. Aangezien je alert bent en ook wel weet dat je even wat meer tijd aan jezelf dient te besteden, zijn de vooruitzichten gunstig om je gezondheid te verbeteren. Wel zal je op moeten letten dat je kwaaltjes kunt krijgen die te maken hebben met het seizoen. Vooral wisselende weersomstandigheden kunnen je parten spelen. Het zal een maand worden, waarin je op moet letten wat je eet en vooral als het gaat om koolhydraten. Tracht zaken als aardappels, snacks, rijst en pasta te minimaliseren, omdat juist deze producten ervoor zorgen dat je maag- en darmsysteem opspeelt. Blijf bedenken dat je iemand bent die erg veel kracht heeft en wanneer je rust en ontspanning inbouwt, kun je alle obstakels, die jouw welzijn in de weg staan, vermijden. Een speciale waarschuwing ligt op het gebied van je libido, waardoor je op moet letten voor al te heftige seksuele uitspattingen. Het is ook belangrijk verslavingen de kop in te drukken, omdat deze je fysiek en mentaal flink verzwakken.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.

Maandhoroscoop Schorpioen bij ParanormaleChat.nl