Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - Oktober 2019


Algemeen

De maand zal starten met Pluto die een zeer ruime beweging in de stabiele Steenbok maakt. Daardoor zal je te maken kunnen krijgen met grote veranderingen en zelfs met een transformatie. Je zult in ieder geval de maand anders starten dan dat je deze eindigt. Leeuwen die de laatste maanden het gevoel hadden dat ze meer tegenwerking kregen, zullen een krachtige energie ervaren om hier een duidelijke verandering in aan te brengen. Het wordt een maand waarin er een last van je schouder af kan vallen en je er uiteindelijk dus beter voor kunt komen te staan. De 13de zal de Volle Maan in de Ram je veel vuur geven en als de dag erna de Zon en Pluto ook veel energie brengen, zal je op moeten letten dat dit niet te intens wordt. Je zult controle moeten houden en dat zal moeilijk zijn omdat er flink wat externe invloeden zijn, die een druk op je leggen. Je kunt dwars reageren en dat kan in een relatie, maar ook bij contacten met leidinggevenden of autoriteiten problemen geven. Er wordt dan ook aangeraden om wel degelijk te trachten naar mensen te luisteren en te doen wat er van je gevraagd wordt. Van de 16de t/m de 22ste zal dit beter gaan en kun je op een evenwichtige wijze bezig zijn om aan de ene kant zelf de leiding te nemen en aan de andere kant bevelen op te volgen. Vanaf de 23ste zal er intense energie zijn, door de Zon in de Schorpioen, die op gebied van relaties veel kracht geeft. Je hebt een intieme band met mensen en je probeert zoveel mogelijk aandacht aan anderen te geven. Wees niet te sociaal wenselijk als jij iets vindt wat anderen niet zo vinden. Je hoeft heus niet altijd eerlijk te zijn om anderen niet te kwetsen. Mensen die van je houden en respecteren zullen dit accepteren en er juist iets van leren. De 27ste kunnen er frustraties zijn als het plein tussen Mars en Saturnus je emotioneel raakt. Je hebt de neiging jezelf te verdedigen, zelfs als mensen jou niet aanvallen. Let op dat er mensen zijn die willen helpen. Waarom moet je dan verdedigen? Tracht je emoties onder controle te houden.

Liefde en relaties
De invloed van Venus zal voor de Leeuw belangrijk zijn, omdat je hierdoor liefdevolle energie kunt ervaren. Dat zal je ook uitstralen naar andere mensen, waardoor zowel een huidige geliefde als mensen die jou zien zitten erg veel aandacht voor je hebben. In een relatie zal je de middelen kunnen benutten voor een gezamenlijke reis of een andere activiteit. Ben je single, dan kun je genoeg mogelijkheden hebben om te flirten en mensen te verleiden. Het zal wel een maand zijn met veel emoties en het is belangrijk dat je deze naar geliefden laat zien. Geef mensen je waardering en zeg ze dat je om ze geeft of van ze houdt. Venus zal van de 8ste t/m de 18de overigens veel verandering meebrengen, die over het algemeen veel goeds voor je liefdesleven kunnen betekenen. In een relatie zal Venus je veel energie geven, maar let op dat Uranus energie van je kan nemen. Je hebt veel behoefte om liefde te krijgen en gewaardeerd te worden, maar tegelijk kan je het gevoel hebben dat er niemand is die dit jou echt kan geven. Je ervaart een leeg gevoel en weet niet zo goed waar dat vandaan komt. Ook van je partner lijk je niet te krijgen wat je eigenlijk zou willen. Je doet er goed aan er over te praten en niet te schuwen om je emoties te uiten. Ga niet bij de pakken neerzitten. Je zult vanzelf merken dat er ook heus wel goede momenten kunnen zijn. Geniet daarvan en laat je niet teveel beïnvloeden door de momenten die niet goed gaan. Oktober is een maand waarbij je erotiek en flirten minder prettig vindt. Je wilt echte liefde en zit niet te wachten op iemand die jou alleen voor seks wil. Je hebt veel doorzettingsvermogen en zal niet snel opgeven. Let op dat Venus in de Schorpioen je vanaf de 8ste in verwarring kan brengen, omdat je wel merkt dat er passionele gevoelens zijn en je je wel eens mee laat slepen door iemand die het misschien niet goed met je voorheeft. Om de ware liefde in je leven te krijgen, is geduld erg belangrijk. Alleen dan kan je de energie van Venus gebruiken om een serieuze persoon te ontmoeten.

Carrière en zakelijkheden
Je begint de maand vrij zuinig. Je bent eerste twee dagen zeer effectief en creatief, waardoor je in weinig tijd net zoveel kunt bereiken als normaal gesproken. Ben je eigenbaas dan is het verstandig om niet onnodig geld uit te geven aan dingen die je niet nodig hebt of projecten waarvan je nu al weet dat die niet lukken. Werk je voor een baas, dan doe je er verstandig aan extra geld op de bank te zetten. Wees creatief en gebruik fantasie om je alleen te richten op zaken die werkelijk lukken en weinig geld kosten. Er is deze maand een zeer creatieve energie, waardoor er in oktober voldoende ideeën en plannen kunnen zijn om je te ontwikkelen. Pluto zal hierbij een energie bieden die ervoor zorgt dat er veranderingen zijn, die jou veel opleveren. De 3de zal Mars naar de Weegschaal gaan en in jouw sector van communicatie verblijven. Je hebt de neiging om te snel te gaan, maar dat zal minder resultaten geven dan als je op een bescheiden wijze bezig bent. De 5de t/m de 7de zijn fantastische dagen omdat je fysiek sterk bent en je deze kunt gebruiken om doelen te bereiken. Merk je dat je onrustig bent, dan heb je nog veel energie over en doe je er goed aan te sporten of andere fysieke activiteiten te doen. De 8ste zal Venus zich bij Mercurius in de Schorpioen voegen, waardoor je minder ongeduldig wordt en je minder spanningen ervaart. Je kunt eventuele problemen oplossen en zal met nieuwe ideeën komen. Voordat je werkelijk iets op gaat zetten, is het belangrijk om steeds eerst te onderzoeken. De 12de zal je wat sloom zijn en heb je minder zin in dingen. Maar de 13de zal er heel wat energie zijn door de Volle Maan en een sextiel tussen de Zon en Jupiter. Dit is een actieve dag en de kans om veel te bereiken is groot, maar alleen als je nu niet teveel nadenkt. De 14de is er een sextiel tussen Mercurius en Saturnus. Dit is een uitstekende dag om te communiceren, dingen te bespreken en problemen op te lossen. De 17de en de 18de heb je veel inzichten en kun je deze gebruiken om nieuwe plannen te maken of je werk volledig aandacht te geven en goed te presteren. De 21ste is een geluksdag, waar je op vele gebieden gebruik van kunt maken. Blijf niet afwachten, maar ga ervoor. Er zijn veel mogelijkheden. Vanaf de 24ste kun je prima presteren, maar moet je opletten dat je niet te egocentrisch bent. Dit kan een valkuil zijn. De Zon en de Maan geven veel energie, maar daarmee kun je namelijk overdrijven. De laatste drie dagen ben je behulpzaam en kun je veel goodwill kweken, waar je later veel aan hebt.

Mentale en fysieke gezondheid
Oktober kan de eerste drie weken een fantastische gezondheid brengen. Je moet in deze periode zeker niet aan jezelf twijfelen en bij alles wat je doet op gebied van voeding en lichaamsbeweging doen wat jij denkt dat goed zal zijn. Je intuïtie laat je zeker niet in de steek en je neemt vanzelf de juiste keuzes. De planetaire energie is je goed gezind en je lichaam en geest zullen daar goed op reageren. Let op dat je niet overdrijft en verantwoord blijft leven. Om vitaal te zijn, dien je geregeld te rusten en ontspanning te zoeken. Je zult als prioriteit moeten stellen dat je vitaliteit verbeterd wordt door gezond te eten, te relaxen en geregeld te bewegen. In de laatste week van de maand zal dit niet vanzelf gaan en kunnen er kwaaltjes zijn, die je energie opslurpen. Er wordt aangeraden op te letten met medicijnen die je niet op recept koopt, waaronder alternatieve producten. Laat je voorlichten door een professional en experimenteer niet als er symptomen zijn, die op een ernstige ziekte wijzen. Doe het in de laatste week rustig aan en gebruik gezonde voeding en sport matig. Overdrijf dit laatste dus niet.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.

Maandhoroscoop Leeuw bij ParanormaleChat.nl