Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - Oktober 2019


Algemeen

In deze maand is het mogelijk dat je de tijd die je aan carrière besteedt niet in evenwicht kunt brengen met je privéleven. Dit komt vooral door de onevenwichtige energie die Mars, in de Weegschaal, vanaf de 3de aan je stuurt. Daardoor worden familie of je gezin betrokken bij dingen die je in je werk aan het doen bent. Je doet er goed aan hier adequaat mee om te gaan en problemen te voorkomen door een duidelijke scheiding aan te brengen. Mensen met een eigen bedrijf, dienen in de gaten te houden of hun partner onafhankelijk is. Is dit niet zo en vooral financieel, dan kan je die in de problemen brengen als je bepaalde investeringen hebt gedaan, die niet rendabel blijken te zijn. Tracht hier oog voor te houden en bekijk of je verandering aan kunt brengen. Mensen die voor een baas werken, kunnen te maken krijgen met factoren in hun thuissituatie. Deze kunnen ervoor zorgen dat hun huidige carrière stil komt te staan. Je kunt denken aan zwangerschapsverlof, problemen met familie, jouw gezondheid of die van je partner of andere zaken waardoor je even niet verder kunt werken. Bedenk wel dat het daarna lastig zal zijn om naar het oude werk terug te keren. Op zich is dit niet erg, omdat oktober een maand is van nieuwe mogelijkheden of in ieder geval een periode van veranderingen. De energie van de liefhebbende Venus, in de Schorpioen, zal vanaf 8 oktober positieve werking hebben op de kansen die je in het leven hebt. Alhoewel je iemand bent die een relaxt leven wil leiden zal je veel energie krijgen, waardoor je op verschillende gebieden van je leven actief bent. Je krijgt hierbij de mogelijkheid kennis, intellect en voldoende ambitie te gebruiken om de dingen te doen, die je wilt. Let op dat er de 12de onvoorspelbare energie is tussen Venus en Uranus die plotselinge veranderingen en verrassingen brengen. Het Venus-Saturnus sextiel van de 20ste zorgt dat je rond deze dagen soms wel eens genoeg hebt van mensen die jou teveel aandacht geven. Vanaf de 23ste zal de Zon in de passionele Schorpioen intensieve energie brengen, waardoor je meer spanning in je leven wilt ervaren.

Liefde en relaties
Het is een maand waarin een romantische relatie in het middelpunt van je leven kan staan. Je hebt veel verwachtingen, maar deze kunnen niet altijd evengoed uitpakken. Het kan een maand zijn van geluk, maar ook van diepe teleurstelling. Tracht dan ook je verwachtingen niet te hoog te stellen. Dat is wel moeilijk voor de Kreeft. Je bent iemand die veel van anderen verwacht en moeilijk om kan gaan met mensen die hier niet aan voldoen. De lat ligt dan misschien veel te hoog en dat mag best wat minder. Aarzel niet om je wensen en doelen duidelijk te formuleren, maar gewoon niet te hoog. Je intuïtie zal deze maand door Mars in de Weegschaal versterkt worden, waardoor je in staat bent de dingen op de juiste manier te zien, behalve als je onzeker bent. Dan kun je dingen voelen, die misschien helemaal niet zo zijn. Het zal in het algemeen dan ook een periode worden, waarin je met hoogte-, maar ook met dieptepunten te maken krijgt. Dat zal vooral zo t/m de 12de zijn. Vanaf de periode van de Volle Maan zal het allemaal makkelijker voor je zijn en kunnen eventuele misverstanden als sneeuw voor de Zon verdwijnen. Heb je een relatie, dan is het geen verkeerde maand en zit je meestal wel lekker in je vel. Je partner en jij kunnen veel plezier maken en emoties delen. Je bent zeer oprecht en zegt wat je vindt en dat kan bij de ander soms in het verkeerde keelgat schieten. Heb je een mindere relatie, dan heb je behoefte om te flirten en zal je het ook niet nalaten om het avontuur op te zoeken. Pas op dat dit er wel toe kan leiden dat een relatie nog minder wordt. Singles kunnen een onbedwingbare neiging hebben in een nieuwe relatie. Je doet er dan ook veel aan en zal geregeld de kans krijgen op een nieuwe partner. Of je werkelijk een nieuwe partner krijgt, valt nog te bezien. Je hebt veel noten op je zang en stelt hoge eisen. De kans dat je een korte relatie zult hebben, is groter dan de kans op een duurzame relatie. Wil je een nieuwe relatie, dan doe je er goed aan dit na de 21ste te doen. Dan is de kans nog het grootst.

Carrière en zakelijkheden
Het wordt zeker geen makkelijke maand om alle werk of studie tot goed einde te brengen. Toch wordt er gevraagd je niet te druk te maken en de dingen te doen die je moet doen. De afgelopen Nieuwe Maan en Mars in de Weegschaal zullen jou in oktober namelijk duidelijkheid en antwoord geven op vragen waar je mee rondloopt. Streef je doelen na, dan zal je ondersteund worden. Daarbij zal Pluto je veel kracht geven om dingen te veranderen. De 1ste dagen verlopen moeilijk en sommige problemen kun je moeilijk aanpakken. Beter tracht je niet teveel bezig te zijn met oplossen, maar laat je ze even liggen. Je bespaart je dan een hoop moeite en energie. De 3de zal Mercurius naar de Schorpioen reizen en dit betekent dat je ideeën krijgt en je ook meer in staat bent risico’s te nemen. Aangezien Mercurius binnenkort retrograde gaat bewegen, hoef je je ook niet veel zorgen te maken, omdat je vanzelf wel weer een tweede kans krijgt. De 5de t/m de 8ste kun je diep nadenken en zal je de diepere redenen van jouw bestaan ervaren. Je hebt allerlei vragen, zoals hoe je in je werk of studie staat en of deze jouw werkelijk iets brengen voor de toekomst. Venus gaat de 8ste in de Schorpioen reizen waardoor er veel geluk en passie zal zijn. Het kan de rest van de maand dan ook een maand van oogsten worden. De 12de t/m de 14de zal de Volle Maan invloed hebben. Mede omdat de Zon en Jupiter energie bieden. Je kunt samenwerken, maar wel met mensen waar je je goed bij voelt. Je zult moeten communiceren over je gevoelens en mening. Er zijn mensen die jou namelijk minder positief benaderen. De 14de vormt de Zon een vierkant met Pluto en dan heb je het t/m de 16de nodig om gewaardeerd te worden. Gebeurt dit niet, dan kun je moeite hebben om te functioneren. De 19de en 20ste zijn geluksdagen, waarop je die dingen kunt doen die je moeilijk vindt of iets wat je al een tijdje wilde. Heb je kans om extra vrije dagen op te nemen, dan wordt aangeraden dit de 22ste t/m de 24ste te doen. Je kunt dan mensen die je verwaarloosd hebt, meer tijd geven. De Nieuwe Maan van de 28ste kan er voor zorgen dat je creatiever wordt en dingen die je nu bedenkt kan je in november zonder al teveel moeite inpassen. Je kunt het eind van de maand ook prima bezig gaan met het oplossen van conflicten en andere problemen.

Mentale en fysieke gezondheid
Tot en met de 22ste zal de gezondheid moeilijk zijn, omdat je energiepeil wat lager is, waardoor het uitermate belangrijk is frisse lucht, lichaamsbeweging en vers voedsel in je levenspatroon in te bouwen. Fastfood, alcohol en nicotine zullen je energie nog eens extra af laten nemen. Je zult veel aandacht moeten schenken aan je levenspatroon. Bekijk of je voldoende beweegt en juiste voeding gebruikt. Je kunt deze maand last hebben van seizoensgebonden klachten zoals hoest, verkoudheid en keelpijn. Ook kun je last hebben van allergieën voor huisstofmijt. Tracht hier controle over te krijgen door natuurlijke producten te gebruiken, die dit voorkomen. Ook de gezondheid van botten en tanden zal belangrijk zijn en je zult dus extra calcium moeten gebruiken en jezelf geregeld laten controleren of je botten gezond zijn. Zorg dat je je gebit goed bijhoudt en geregeld voor controle gaat. Doe je dit niet, dan kun je niet alleen klachten met je gebit krijgen, maar uiteindelijk ook met je bloedsysteem. Mensen die besluiten te gaan sporten of niet zo vaak sporten, doen er verstandig aan hun lichaam te laten wennen en langzaam op te bouwen. Het werkt averechts als je extreem wil sporten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.

Horoscoop Kreeft bij ParanormaleChat.nl