Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - Februari 2020

Algemeen
In februari is er een enigszins negatieve verbinding in je maanteken, waardoor er wel eens een complexe en verwarrende energie kan zijn. Je zult extra voorzichtig moeten zijn en van tevoren steeds bedenken of het allemaal wel goed zal gaan. Dit geldt nog meer voor je romantische dan voor je zakelijke leven. Financieel moet je oppassen als je er even op uit wilt trekken. Je kunt teveel geld uitgeven, maar dat kan je beter niet doen. Ook is het geen maand om belangrijke emotionele besluiten te nemen. Je kunt wel eens dingen doen, waar je later spijt van kunt krijgen. Houd er rekening mee dat de romantiek tot de 15de moeilijk kan verlopen, daarna wordt het beter. Je kunt een goed evenwicht vinden tussen romantiek, werk en je sociale leven. Dit betekent dat je dus op alle gebieden goed functioneert en je overwinningen kunt behalen en nieuwe contacten kunt krijgen. Je kunt je de 1ste dagen van de maand afvragen wat je wilt en hoe je in het leven staat. Op zich ken jij jezelf prima, maar het kan toch lastig zijn, want kennen anderen jou eigenlijk wel. Ondanks dat jij denkt dat je open bent, kunnen anderen vraagtekens hebben. Februari is zeker geen makkelijke maand en je zult veel over jezelf te weten komen. De 4de en de 5de zal het een en ander duidelijk zijn en kun je dit ook naar anderen uitstralen. Je weet wat je wilt en met wie je wilt zijn. Daarbij kan je besluiten om minder tijd aan je partner of familie te besteden. De 6de t/m de 9de kun je zakelijk veel werk krijgen en niet altijd de meest enerverende taken. Er wordt aangeraden om hier actief in te blijven en te zorgen dat je ze voor de 19de uiterlijk afgerond hebt. De 13de t/m de 15de is voor romantiek niet slecht, maar wel als je relatie niet lekker loopt. Deze periode kan goed gaan, maar ook in drama eindigen. Dit heb je overigens zelf onder controle en je moet dus de goede keuzes maken. Doe vooral geen dingen, waar je anderen mee kwetst. Na 15 februari zal er meer kracht komen en kun je problemen en uitdagingen overwinnen. Je toont interesse in sociale activiteiten en vrijwilligerswerk levert veel goodwill op. De 19de en 20ste doe je er goed aan je fysiek te verwennen en te zorgen dat je op een gezonde wijze leeft. Dit kan een positieve boost geven en zorgen dat je lekker in je vel zit. De rest van de maand zijn je emoties prima en kun je er verder een erg fijne en romantische periode van maken.

Liefde en relaties
Je bent zakelijk en in de liefde actief en kunt met een partner mooie momenten beleven. Ben je single, dan zal je erg veel romantiek tegenkomen. Het is ook een prima maand voor vrienden en familie en daardoor zal je dus ook sociaal een fijne energie ervaren. Je zult genieten van alle mooie momenten in je leven, waarbij je harmonie belangrijk vindt. Familie belangrijk voor je zijn en je besteedt er veel tijd aan. Bedenk dat familie een grote rol heeft in eigenlijk alle aspecten van je leven. Omdat je carrière deze maand belangrijk is, zal je niet altijd evenveel aandacht voor de liefde hebben. Heb je een partner, die dit niet erg vindt, dan zal je je prettig voelen. Vind je partner het minder prettig, dan kun je druk ervaren. Kreeften met een goede relatie en warme band met familie en vrienden zullen meer balans vinden. Je kunt dan beter je gevoel laten spreken en je kunt dan in de tijd die je aan de romantiek besteedt veel warmte delen. Tracht geduld te bewaren, omdat de energie in maart beter zal zijn. De planetaire energie is nu gewoon wat meer op zakelijkheden gericht. Singles moeten geduld bewaren en bedenken dat het al fijn is als je liefhebbende vrienden en een familie hebt. Romantiek zal vanzelf wel weer in je leven komen, maar waarschijnlijk deze maand niet wat betreft een duurzame relatie. De eerste dagen van de maand kun je emotioneel zijn, waardoor je veel stress ervaart. Het is belangrijk voor jezelf duidelijk te stellen, waarom je zo emotioneel bent en hoe je hiermee om kunt gaan. Lukt dit, dan zal je merken dat je lekkerder in je vel komt te zitten. Zorg in een relatie, dat je niet impulsief reageert als iets niet bevalt, maar zorg voor controle. Je zult de eerste week steeds controle op jezelf uit moeten oefenen. De tweede week kan het verleden terugkomen en zal je jezelf afvragen hoe je kunt leren van de fouten die je hebt gemaakt. Singles kunnen besluiten te veranderen en zich alsnog meer op romantiek richten. Gebonden mensen kunnen dingen doen, die hun partner zal appreciëren, waardoor de band verbetert. De eerste helft van de maand zal een periode zijn, waarin je op zoek bent naar de diepere betekenis van het leven. Vind je er een antwoord op, dan zullen zowel singles als gebonden mensen een prima maand meemaken. Singles moeten in de periode van de 6de t/m de 9de grenzen aan durven geven als iemand hierover heengaat. De periode van de 13de t/m de 15de is geschikt om er lekker met je partner op uit te trekken of, als je alleen bent, met vrienden. Kom uit je comfortzone en zorg voor plezier en avontuur. Vanaf de 21ste zal de energie veel meer gericht zijn op romantiek en sociale contacten. Een prima periode om iemand de liefde te verklaren. Ben je gebonden dan kun jij je partner veel liefde en waardering geven. Je kunt tijd aan zakelijkheden besteden, maar er is gewoon een mooie balans met sociale en liefdescontacten.

Carrière en zakelijkheden
Je bent van nature sociaal en wilt veel activiteiten bijwonen. Je vindt het fijn om met collega’s af te spreken, omdat je het gevoel hebt dat je bij hen echt jezelf kunt zijn. Ook ben je iemand die in vergaderingen zegt wat anderen voelen, waardoor mensen je erg waarderen. Familie en levenspartner kunnen hierbij een grote rol spelen. Met hun hulp durf je meer risico te nemen en kun je veel uitdagingen aan. Heb je een eigen bedrijf, dan is het een prima maand om je zakelijke netwerk uit te breiden. Je zult met collega’s, zakelijke partners en zelfs met concurrenten een goede band hebben. Ook geldt dat familie en een partner een grote rol spelen om je te ontwikkelen. Hoe beter het contact is, hoe meer jij durft en hoe meer je bereikt. Het eerste deel van de maand wordt aangeraden je te richten op bestaande projecten of taken. Zorg er dus voor dat je deze taken als eerste afrondt, voor je eventueel besluit om met nieuwe projecten of taken te starten. Let de eerste week vooral op, dat je moet kiezen tussen intellect of je hart. Gaat het om werk, dan is het over het algemeen belangrijk voor intellect te kiezen. Gaat het om sociale aspect dan kun je beter voor empathie en sensitiviteit gaan. Twijfel je of je intuïtie het juiste zegt, dan doe je er goed aan om vooral met ouderen af te spreken en hen om advies te vragen. De 7de t/m de 9de zijn belangrijke dagen om rust te nemen. De 13de en 14de zijn ook dagen om werk los te laten en liefde aandacht te geven. De derde week is creativiteit belangrijk als het gaat om het uitwerken van nieuwe doelen. De tegenwerkende planetaire krachten kunnen soms nog wat storend werken, maar uiteindelijk zal het allemaal meevallen en weet je een prima evenwicht te vinden. Het zal belangrijk zijn deze maand aandacht te besteden aan diverse randzaken. Ook al lijken deze niets met je werk te maken te hebben. Bedenk dat elke situatie of gebeurtenis weer op zichzelf staat en voor iedere Kreeft anders is. Met name mensen met een eigen bedrijf zullen het moeilijker hebben, dan mensen die voor een baas werken. Deze laatste groep heeft minder verantwoordelijkheden en zal veel meer overzicht hebben. Heb je een eigen bedrijf ga dan geen beloftes geven, die je niet na kunt komen. Beter stel je dingen uit dan dat mensen denken dat je de boel in de maling neemt. Financieel gezien zal er een uitstekende energie zijn, waardoor je inkomsten kunnen stijgen en er wordt aangeraden om te beleggen en geen geld te sparen. Je kunt juiste keuzes maken, maar laat je wel adviseren door mensen die er verstand van hebben. Kreeften die aanvaardbare risico’s nemen, zullen de beste resultaten halen. Vanaf de 21ste zal je overigens een prima evenwicht vinden tussen je privéleven, de liefde en zakelijkheden.

Mentale en fysieke gezondheid
Let op dat je niet teveel werkt en meer rust voor je lichaam vindt. Je zult merken dat emoties en fysieke inspanning dan minder invloed op je leven hebben. Na de eerste week zal je veel vitaler zijn. Let de 2de week op gezondheid als de hygiëne slecht is. Je hebt deze maand meer kans op bacteriologische of virale ziektes. Kreeften zullen vanaf de 9de moeten zorgen dat eventuele stressoren aangepakt worden. Weet je waar je stress door krijgt, dan zal je maatregelen moeten nemen om deze aan te pakken. Weet je niet waar de stress vandaan komt, dan zal het zaak zijn duidelijkheid te krijgen. Na de 13de wordt aangeraden sport en actieve hobby’s aandacht te geven, omdat je hier niet alleen fysiek fitter door wordt, maar er voor de liefde ook meer ruimte komt. Om gezond te blijven is communicatie erg belangrijk en dit kan het best door geregeld met vertrouwde mensen om te gaan en ontspannende activiteiten te doen. Met name de laatste week is het een prima tijd voor massages of andere activiteiten, die wel wat geld kosten, maar goede resultaten kunnen geven. Jonge Kreeften hebben het nodig zelfvertrouwen van hun ouders te krijgen. Ze willen graag communiceren en het is belangrijk ze daar de ruimte voor te geven. Jonge mensen zullen in februari dan ook veel behoefte aan vertrouwde mensen hebben, omdat hun stemming daardoor goed blijft. Qua gezondheid kunnen er maagklachten zijn en het is belangrijk hier mee naar de dokter te gaan. Zorg ervoor dat je extra vitamines gebruikt. Ga je sporten, let dan op je ademhaling, omdat er anders kans op hyperventilatie is. Vrouwen moeten zoveel mogelijk bij zichzelf blijven en zich niet te veel aantrekken van wat anderen vinden. De man moet zijn zenuwen onder controle houden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We hebben te maken met de doorvoer van Saturnus in de Steenbok, die tot half januari 2023 blijft. Er is een karmische energie, die onbewust doorwerkt en om de circa 30 jaar plaatsvindt. Er zullen duidelijke veranderingen komen, die op onszelf en de wereld invloed hebben. Omdat onze karma in het geding is, moeten we alert zijn op eigen gedrag en het verleden, die invloed hebben op de manier hoe deze energie ons mentaal en fysiek raakt. Saturnus in de Steenbok is gericht op een duidelijke visie en veel mannelijke energie. We zullen meer dan de afgelopen jaren de zwaarte van het leven ervaren. Mensen zullen vaker in opstand komen, maar ook de natuur zal terugslaan in hoe wij met de Aarde omgaan. Oorlogen, milieuperikelen en andere negatieve gedragingen zullen een karmische werking hebben. Toch zal er ook veel energie zijn om juist positief met deze energie om te gaan. Er zullen veel mensen zijn, die juist zeer positief gedrag laten, waaruit beloningen en andere positieve zaken komen. Er wordt aangeraden om eerlijk te zijn, maar wel respect te hebben voor hoe anderen in het leven staan. Een ieder kan zijn eigen keuzes maken en eigen energie opwekken. De laatste keer dat Saturnus in de Steenbok reisde, is alweer circa 30 jaar geleden toen de wereld in een nieuwe fase kwam. De koude oorlog kwam tot een einde en ook de Golfoorlog van 1991 had een grote weerslag op de wereld. Het was een periode van een nieuwe wereldorde. Nog verder terug zien we in de jaren 60 van de vorige eeuw dat we druk bezig waren met de strijd in de ruimte en de rechten van de mens. Denk aan Gagarin, Martin Luther King en Kennedy, waarbij de perikelen tussen de VS, China en Rusland even rust kregen. De vraag is wat Saturnus in de Steenbok nu voor ons in petto heeft. Er is ook een conjunctie tussen Saturnus, Pluto en Jupiter in dit teken en er zijn nog veel meer planetaire invloeden. We zullen dan ook zeker merken dat er op politiek en economisch gebied veel staat te gebeuren en dat er veranderingen komen wat betreft de wereldorde. De 9de zal de Volle Maan om 8:34:35 in de Leeuw verschijnen. Dit is een interessante gebeurtenis, omdat er flink wat activiteit is met de Zon, in de Waterman, en de verbinding met Mars en Mercurius. Daarnaast zal zelfs Vesta in de Stier invloed hebben, omdat de Zon en Maan een vierkant met die asteroïde vormen, die zelf een verbinding aangaat met Uranus. Er zal Vuur genoeg zijn met de Maan, Mars en Venus, waardoor er mensen zijn, die de energie te intens vinden. Normaal gesproken zouden we feestelijke energie bij de Volle Maan ervaren, maar dat zal nu anders zijn. We kunnen met vele vragen zitten en zullen positieve, maar ook negatieve spanningen ervaren. Gebruiken we deze energie verantwoord en sympathiek dan zal er een goede karma van ons afkomen. De 14de hebben te maken met Valentijnsdag, waarbij kanttekeningen te plaatsen zijn. De laatste jaren is deze uitgegroeid tot een zeer commerciële dag, waarbij we zelfs hebberig konden zijn. Er wordt geadviseerd het klein te houden. Geef wat geld uit aan een goed doel en geef een partner of een andere geliefde veel aandacht en een klein teken van liefde. Dit zal karmisch meer goeds aan relaties brengen. Doe eens iets extra’s met een lief kaartje of een lekker ontbijtje, maar laat ook liefde zien aan mensen in je omgeving, zoals grootouders, ouders of anderen in je omgeving die dit verdienen. Bedenk dat liefde en warmte uiteindelijk veel meer waard zijn dan al het geld in de wereld. Februari lijkt een maand te worden, waarin je aandacht aan je karma kunt schenken, door er voor je medemens te zijn en te zorgen dat behoeftige mensen ondersteund worden. Heb oog voor het verdriet van anderen en geef een extra teken dat je er voor anderen wilt zijn. Verder is het belangrijk aandacht te hebben voor de tegenstellingen in de wereld en de milieuproblemen waar we mee te maken hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat we de planeet leefbaar houden voor ons nageslacht. Volwassenen dienen deze maand te kijken naar hun eigen gedrag en onderkennen dat zij een voorbeeldfunctie hebben. Jongeren dienen te kijken naar hoe zij ouderen kunnen ondersteunen. Het is belangrijk te bedenken dat plezier en liefde fijn zijn, maar dat we met zijn allen een maatschappij te runnen hebben. Laten we deze maand niet alleen denken aan nu, maar ook aan de toekomst van onze kinderen.

Horoscoop Kreeft bij ParanormaleChat.nl