I Tjing

I Tjing is een duizenden jaren oud Chinees orakel dat gebaseerd is op de gedachte dat niets hetzelfde blijft en alles altijd in verandering blijft.

Betekenis van I Tjing

I Tjing of I Ching betekent letterlijk ‘klassieker der veranderingen’ of ‘Boek der Veranderingen’.
Het is een collectie van praktische wijsheid, die van toepassing is op iedere denkbare situatie. Hoewel meestal de spelling “I Ching” of “I Tjing” gebruikt wordt, is de officiële hedendaagse spelling “Yijing”.

Kort gezegd bestaat I Tjing uit 64 verschillende hexagrammen. Een hexagram is een figuur van zes hele én onderbroken lijnen, die Yin en Yang symboliseren. Van oudsher wordt een hexagram verkregen door zes keer met drie muntjes te gooien, of duizend bladstelen, die traditioneel gebruikt werden. Het hexagram wordt opgebouwd van onder af aan, dus de eerste lijn is de onderste, de zesde lijn de bovenste.

I Tjing-muntjes

Om de lijnen te berekenen van de geworpen munten, worden waarden toegekend aan de kop- en muntkanten. Munt heeft een waarde van 2, kop een waarde van 3. De waarden van de 3 munten worden bij elkaar opgeteld om het totaal te verkrijgen dat de lijn bepaald.

Er zijn 4 mogelijkheden: Worpen met alleen munt of alleen kop worden beschouwd als veranderende lijnen. Een veranderende lijn is een lijn die verandert van yin naar yang of andersom. Het hexagram dat gevormd wordt met de veranderende lijn verandert, is het resulterende hexagram. Van het “willekeurige” hexagram wordt verwacht dat deze helemaal niet zo willekeurig is, maar in overeenstemming is met de situatie.

I Tjing - I Ching

I Tjing – I Ching

Wil je zelf eens de muntjes gebruiken kan je deze Hier bestellen!

I Tjing geeft je inzicht in jouw leven en helpt je om met de veranderingen in jouw leven om te gaan. Neem in gedachten een duidelijke vraag die je wilt stellen. Je zult het antwoord van de munten zelf naar jouw eigen situatie moeten vertalen.

Je kunt ook op onze website een medium of paragnost raadplegen die jou hiermee kan helpen.

2016-12-11T14:16:07+00:00
Share This
Doorgaan
De credit tijd is volledig verbruikt.

Als u door wilt gaan met chatten, koopt u dan een nieuw credit tegoed.

Uw credit code en e-mail combinatie is mogelijk incorrect.
Controleer uw gegevens en probeer het nogmaals.
Heb je al credit tegoed dan kan je je aanmelden via DIRECT CHATTEN
Heb je geen credit tegoed, dan kan je deze HIER KOPEN
Wil je 1 gratis credit REGISTREER JE DAN HIER

Ik heb geen credit tegoed Ik heb een credit tegoed
Credit informatie vindt u terug in uw email postvak in. ( Gebruik de knop "chatten" uit de email om deze gegevens automatisch te laten vullen. ) Geregistreerde gebruikers vinden deze terug in het account
Uw emailadres:
Nogmaals uw emailadres:

Selecteer Ideal

Selecteer Mister Cash

Selecteer Paypal

Ik begrijp dat de consulenten mij bij medische zaken doorverwijzen naar een specialist.
Ik verklaar dat ik 18 jaar en ouder ben. Dit zowel bij de account registratie als bij het aankopen van credits.


Registreren
Klik hier om in te loggen