De 5 elementen uitgelegd

Net zoals bij de Westerse astrologie, is ook in de Chinese astrologie je sterrenbeeld het belangrijkste onderdeel dat je horoscoop bepaalt.
We leggen hierbij de 5 elementen uit.

Maar in de Chinese astrologie is ook het yin-yang principe van invloed. Ook spelen de vijf elementen een rol: metaal, water, hout , aarde en vuur. De vijf elementen worden door de Chinezen gebruikt om het ontstaan van beweging en verandering te verklaren.

Verandering komt er omdat een van deze vijf elementen een invloed heeft op het fundamentele evenwicht tussen Yin en Yang.

De 5 elementen, meer informatie bij www.mediumslive.com

5 Elementen

Aarde (geel) stelt de gelijkheid tussen begin en einde voor. Eerlijkheid, inspannen, vlijtig, stabiliteit, praktisch, betrouwbaar, behoedzaam, tobben Verzorgen en verstikken. Aarde brengt metaal voort;
Metaal (wit) staat voor de herfst. Kenmerken: communiceren, melancholie, nostalgie, concentratie, wilskracht. Brengt water voort;
Water (blauw) brengt is altijd in beweging, verandert aldoor. Neemt alles op,heel erg gevoelig, prikkelbaar, vriendelijk, sympathiek, overdenkend, overtuigingskracht;
Hout (groen) staat voor de lente. Hout heeft water nodig om te groeien. Kenmerken van de Houtmens: expansief, gezellig, sociaal, zinnelijk, vruchtbaar, heeft verbeelding, creatief, idealistisch, medelevend. Hout brengt vuur voort.
Vuur (rood) staat voor de zomer, droogte, stof. Is hartstochtelijk,dynamisch, vitaal, passioneel, sprankelend, leiderschap, agressief. En kan aarde voortbrengen.