Chinese maandhoroscoop Konijn

Geboorte jaar: 2011 1999 1987 1975 1963 1951 1939 1927 1915

Chinese 8ste maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 7 oktober)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor het Konijn
In het oosten staat de positieve #4 Ster van Romantiek en Onderwijs, die deze maand te maken krijgt met de negatieve #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech. Deze maand is er negatieve invloed op jouw privé- en zakelijke leven. De energieën van de negatieve Sterren San Sha en Natuurrampen hebben ook een intense kracht, waardoor het Konijn heel erg op moet passen. Alleen Konijnen, die verantwoord in het leven staan, zullen er weinig last van hebben. Qua romantiek en vriendschap is er over het algemeen een passionele energie, maar deze kan voor problemen zorgen, juist omdat dit conflicten op kan leveren. Daarom zal je de energie afwenden om er een fijne maand van te maken. Het is positief dat Levenskracht en Spirituele Essentie uitstekend zijn, waardoor je fysieke gestel, intuïtie en mentale kracht sterk zijn. Ook deel je een sterke hogere energie met de spirituele wereld. Negatief is wel weer dat je Lung Ta slecht is, waardoor gestelde doelen minder goed te behalen zijn. Wil je met nieuwe projecten of andere zakelijkheden starten, dan is er geen gunstige energie voor en wordt aangeraden dit nog uit te stellen tot een maand met positieve Vliegende Sterren. Moet je handelen of iets belangrijks doen, dan wordt er aangeraden vaardigheden en talenten te gebruiken. Deze heb je voldoende, dus daar kan je gebruik van maken, maar onthoud dus dat deze toch wat minder makkelijk te gebruiken zijn. Onmisbare amuletten zijn dit jaar een Hemelse Waterdraak, een Levenskracht amulet van de Rode Lung Ta en amulet van de ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker. Ondanks het hierboven genoemde en de energie van de #5 Ster, kan de invloed toch niet superslecht zijn, omdat de Gele Ongeluksster deze maand niet op zijn sterkst is. Toch zijn er relatieproblemen mogelijk en zijn er op mentaal gebied ook storende aspecten. Konijnen hebben nu de neiging fouten te maken, omdat ze veel afgeleid worden en daardoor minder concentratie kunnen hebben. Daarom zal het erg belangrijk zijn om jezelf te controleren of dit door anderen te laten doen. Maak je eenmaal fouten, dan kunnen deze veel verlies opleveren, zowel qua werk als financiën. Om effecten van de Ster af te wenden wordt aangeraden de Vijf Elementen Pagode met de Levensboom in het oosten van je huis of werk te plaatsen of deze als amulet bij je te dragen. Over het algemeen moeten mensen die te lang in deze sector verblijven erg oppassen. Beter dus niet te lang hier zijn.

Sociale en liefdesrelaties van het Konijn
De positieve #4 Ster biedt gelukkig nog voldoende positieve energie om ervoor te zorgen dat de Gele #5 Ster toch niet heel erg veel ongeluk brengt. Deze zal echter wel wisselvallige energie teweegbrengen, waardoor je zakelijke, maar ook zeker persoonlijke geluk wel onder druk staat. Er wordt aangeraden om bescheiden te blijven en de aandacht niet teveel op je te richten. Wees voorbedacht op obstakels en conflicten, zodat je er steeds van tevoren al over nagedacht hebt of iets minder goed zal verlopen. Twijfel je aan iets of iemand, dan doe je er goed aan om naar je intuïtie te luisteren. De liefde zal zeker stress ondervinden en daar zal je niet altijd even blij mee zijn. Soms kan stress goed voor het Konijn zijn, omdat deze er scherp door blijft, maar het moet niet te gek worden. Zowel gebonden mensen als singles, doen er deze maand dan ook verstandig aan om geregeld even tijd alleen door te brengen. Heb je een relatie, wees hier dan wel eerlijk over en communiceer. Er is een intense energie, die voor spanningen kan zorgen en dan kan een klein conflict al snel tot iets groots uitmonden. Ruzies zijn deze maand snel gecreëerd en kunnen zelfs tot een breuk leiden. De energie van de combinatie tussen de #4 Ster van de Romantiek en de #5 Ster van Ongeluk brengt de mogelijkheid tot verleiding, waardoor een misstap sneller begaan is en tot ontrouw kan leiden. Een liefdesamulet van het Maankonijn kan een helende werking hebben en ruzies voorkomen of ze makkelijker oplossen, als ze er eenmaal zijn. Je kunt deze ook in je slaapkamer hangen of in het oosten van je huis plaatsen. Ben je single, dan is het een prima periode om meer aandacht aan je vrienden en familie te besteden en minder voor het op jacht gaan naar een nieuwe partner. Zowel singles als gebonden mensen dienen deze maand vooral lichamelijk contact zoveel mogelijk te mijden en vooral met mensen, die je nauwelijks kent. Er zijn namelijk aanwijzingen dat je met besmettelijke ziektes te maken kunt krijgen, waar je nu veel minder goed tegen bestand bent. Draag het Garuda Wu Lou Amulet of de Medicijnboeddha om je gezondheid deze maand te versterken. Er wordt dus aangeraden om even wat gas terug te nemen. Je hebt soms minder energie en dan moet je oppassen dat je net niet de verkeerde dingen zegt of doet, waar mensen geïrriteerd door raken. Tevens moet je opletten dat er mensen in je omgeving zijn, die niet helemaal eerlijk zijn, waardoor je op kosten gejaagd kunt worden. Singles kunnen deze maand ondanks de negatieve energie relaxt zijn, waardoor ze een fijne uitstraling hebben en aantrekkelijk zijn. Maar zoals gezegd, pas op met wie je in zee gaat.

Persoonlijkheidskenmerken van het Konijn en zakelijke mogelijkheden
De Gele #5 Ster zal zeer ongewenst zijn en flink wat schade brengen, waardoor je zakelijk en financieel in de problemen kunt komen. Het is een maand, waarin je versterking nodig hebt om te presteren. Om meer kennis op te nemen, te studeren of carrière te verbeteren kan een gouden hanger van het Dubbel Geluk je bijstaan. Ook een beeld van de Drakenpoort kan heilzaam zijn. Mensen die studeren, kunnen zich deze maand gestrest voelen en dan minder goed presteren. Misschien lijkt het in eerste instantie dat je minder geld zult krijgen of stagneert in je ontwikkeling, maar in werkelijkheid ben je bezig plannen te maken en nieuwe doelen te stellen. Er wordt aangeraden om wel doelen te stellen, maar deze pas voor later te plannen. Later dit jaar kan dit voor enig profijt en ontwikkeling zorgen. Je staat eerlijk in het leven en zal niet snel over normen en waarden heengaan, waardoor het een goede maand wordt. Ben je zelf een werkgever, dan moet je voorzichtig zijn met aannemen van mensen, omdat er misleidende energie ontstaat, waardoor je misschien de verkeerde mensen aan kunt nemen. Ook moet je oppassen voor uitgaven en investeringen. Mensen die voor een baas werken, kunnen waarschijnlijk geen of weinig verhoging van inkomsten krijgen, maar wel dingen doen, die later voor winst of extra inkomsten zorgen. Door de vijandige #5 Ster en negatieve Bergsterren moet je opletten dat je soms wel eens met bedrog te maken krijgt. Let op in het verkeer, door geconcentreerd en uitgeslapen te zijn. Merk je dat je moe bent, ga dan met het openbaar vervoer of rijd met iemand anders mee. Ook moet je opletten bij het werken met elektrische apparatuur en gereedschappen. Om deze maand succesvol te zijn, dien je mensen in de gaten te houden als ze bepaalde dingen beloven, die ze uiteindelijk niet waar kunnen maken. Wees hier streng in en geef gelijk aan als je iets niet eerlijk vindt. Merk je dat er een ernstig conflict uit kan komen, dan doe je er goed aan achteruit te gaan. De hele maand zal je alert moeten zijn op obstakels, conflicten en een mindere besluitvaardigheid, omdat je soms wel eens kunt twijfelen. Het zal geen maand zijn voor grote veranderingen, zoals een nieuwe baan of een nieuwe studie. Het is een periode om bescheiden te blijven, gevaren te mijden en in het verkeer op te letten, omdat een ongeluk snel gemaakt is. Let ook op financiële zaken, omdat je bij fouten of slechte concentratie met geldverlies te maken kunt krijgen.

Welzijn en advies
Het centrum van de Vliegende Sterren brengt negatieve energie, die voor alle tekens kan gelden. De #7 Ster vliegt namelijk in het centrum van huizen en kantoren, waardoor geweld, bedrog en beroving toenemen. Aangezien deze Ster het Metaal-element versterkt, kunnen misverstanden of conflicten tot grote problemen leiden, zowel fysiek als verbaal. Er wordt deze maand dan ook ernstig gewaarschuwd voor beroving, inbraak, diefstal of ander geweld. We kunnen ons deze periode meer verwonden in het verkeer, bij het gebruik van gereedschappen of keukentuig. We doen er goed aan lawaai in het midden van ons huis of kantoor en in het centrum van onze woonplaats te mijden. Dit kan namelijk geweld uit gaan lokken. Ook kunnen we meer kans op aandoeningen hebben als we veel in deze sector verblijven. In het verkeer moeten vooral jongeren opletten. Om hen te beschermen wordt aangeraden in het centrum van huizen en kantoren een Kuan Kung te Paard te plaatsen. Ook de HUMS Beschermingsspiegel kan erg nuttig zijn. Om onderweg krachtig beschermd te zijn, is een amulet van de Hemelse bewakers of de amulet van de Neushoorn en Olifant aan te raden. Ouderen dienen op te letten als hun slaapkamer of een andere plek waar ze geregeld slapen in het centrum van het huis ligt. Kan dit niet anders, dan wordt een hangertje met de Jade Kuan Kung aangeraden omdat deze tegen de negatieve #7 Ster beschermt.

De effecten die de #5 Ster met zich meebrengt, kan het Konijn beter afwenden. Je kunt hier bijvoorbeeld de eerder genoemde Pagode bij gebruiken, maar ook een Medicijnboeddha is erg nuttig om te zorgen dat je minder snel ziek wordt. Het best kun je deze bij je dragen, zodat je ook onderweg beschermd kunt worden. Mensen die onder het teken van het Konijn vallen, kunnen fysiek zeer krachtig zijn, maar ook wel eens erg zwak als gevolg van de negatieve krachten. Vooral de gemoedstoestand kan hier de oorzaak van zijn. Is er veel stress als gevolg van conflicten of problemen, dan kun je lichamelijk gevoelig zijn. Je kunt dan last van allergieën hebben, welke gezondheid onder druk zetten. Met name je zenuwstelsel kan ervoor zorgen dat je lichaam op verschillende plekken opspeelt. Je longen, maag en darmen kunnen dan opspelen. Het is belangrijk geregeld te ontspannen en je fysieke conditie te versterken. Ga geregeld sporten of beweeg voldoende. Dit zorgt dat je minder stress ervaart en dat zal je algehele weerstand verbeteren. Mensen die merken dat ze dus te weinig bewegen, dienen actie te ondernemen.

Feng Shui voorspelling voor alle tekens in deze 8ste Chinese maand
De 8ste Chinese maand wordt traditioneel gezien als periode van geluk en warmte. Veel mensen streven deze tijd om romantiek te versterken en huidige relaties te verdiepen of problemen op te lossen. Het is een gunstige tijd voor mensen, die willen trouwen, verloven of op andere wijze relaties bekrachtigen. Het is een maand met vele veranderingen, die een nieuwe periode voor mensen inluiden. Er wordt aangeraden op sociaal gebied anderen op te zoeken. Het is een prima maand voor vriendschappen en familiebezoek. Door gunstige sociale energie komen er grote mogelijkheden voor nieuwe contacten. Het is verder een prima periode je bij een groep aan te sluiten. Dit kan een sport- of hobbyclub zijn, maar er is op spiritueel en intellectueel gebied ook heel wat mogelijk. Per persoon kan dit dus verschillen. Omdat familie deze maand een belangrijke factor speelt, zijn er ook aanwijzingen dat de liefde via hen gevonden kan worden. Het is niet uitgesloten dat singles nieuwe liefde vinden. Dit geldt ook voor andere gebieden, zoals het vinden van een nieuwe baan of andere zakelijkheden, die we via familie of vrienden kunnen vinden. Niet alles zal rozengeur en maneschijn zijn, omdat een aantal sectoren binnen de Feng Shui negatieve energieën herbergen. In het Centrum staat de Jaarlijkse #6 Ster van Hemels Geluk en die krijgt bezoek van de negatieve #7 Ster van Geweld, Diefstal en bedrog. Dit is niet gunstig, omdat de sector zo centraal in huizen, kantoren en plaatsen staat, waardoor iedereen beïnvloed wordt. In de Chinese Feng Shui is het getal 7 in het centrum altijd een intense brenger van kwaad. Dit komt, omdat er in het centrum een sterk Aarde-Element staat, dat versterkt wordt door het Metaal-Element.

Het is wel positief voor ons familie- en gezinsleven, omdat we aandacht voor elkaar krijgen. Negatief is dat emoties wel eens geprikkeld worden. Daardoor hebben we moeite te aarden en kunnen we piekeren en minder concentratie hebben. Om dit te verbeteren, wordt aangeraden yoga, meditatie of duursport te doen. Omdat het Aarde-element door metaal versterkt wordt, kunnen er problemen met de spijsvertering zijn. Hierdoor kunnen we deze periode eerder last hebben van infecties, koude ledematen en klachten met de rug en nek. Mensen die geregeld moe zijn, doen er goed aan extra te eten om het aarde-element in balans te brengen. Geel is de kleur van Aarde en is aan te raden in onze kledingkeuze, kleuren in huis, op ons werk of in de voeding. Vermijd suiker, eet geen vet vlees, maar vooral gele en oranje groente en fruit. Op het werk kan de #7 Ster voor flink wat negativiteit zorgen, waarbij we eerder de neiging hebben ons oneerlijk op te stellen. We kunnen meer roddelen en er is stress onderling. Een beeldje van de God van Rijkdom en Oorlog “Kuan Kung” wordt aangeraden. Deze wendt negatieve invloeden af. Daardoor kan je bestand zijn tegen negatief ingestelde mensen, maar kan je ook eigen negativiteit onderdrukken. Niet alleen het centrum wordt negatief geraakt, maar de hele Noord-Zuid as is gevaarlijk. In het noorden staat namelijk de Jaarlijkse #1 Ster van Overwinning en Geluk, die bezoek krijgt van de Maandelijkse #2 Ster van Ziekte en Fysieke Bedreigingen. In het Zuiden staat de #2 Ster als Jaarlijkse Ster, die bezoek krijgt van de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzies en Geschillen. Mensen die in een huis wonen of werken, waarvan de voordeur of belangrijkste kamers in het noorden of zuiden staan, dienen erg op te letten. Ratten en de middelste zoon van een gezin kunnen er flink wat hinder van ondervinden. Risico’s dienen er niet genomen te worden, omdat de kans op ongeluk groot is.
In het noorden is er kans op ziekte, omdat de fysieke gesteldheid van mensen, die geregeld in deze sector zijn, onder druk staat. In het zuiden moeten mensen geen al te grote risico’s nemen, omdat de kans op ongelukken en verwondingen groter is dan in andere sectoren. Dit heeft te maken met de Maandelijkse Ster van Ziekte, die een bedreiging vormt. Let dus op voeding als je met deze sector te maken hebt. Met name het Paard en dochters in een gezin kunnen er last van hebben, evenals mensen die hun voordeur of belangrijke kamers in deze sector hebben. Opgepast dus, als je op de een of andere wijze met deze sectoren te maken hebt. Let op dat het oosten de Jaarlijkse #4 Ster van Romantiek en Onderwijs herbergt, maar dat hier de Maandelijkse #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech op bezoek komt. Hierdoor komt de Wu Wang in deze sector. Mensen, die met het oosten te maken hebben, moeten op hun hoede zijn als het om vriendschap, romantiek en familie gaat. Ook is geldverlies mogelijk. Vooral de oudste zoon, het Konijn, studenten en schrijvers kunnen door deze energie extra sterk geraakt worden. Ook mensen, die hun slaapkamer, kantoor of voordeur hier hebben, kunnen last hebben. Er wordt aangeraden een Vijf Elementen Pagode met Levensboom te plaatsen, omdat deze Wu Wang afwendt. Gelukkig zijn er goede sectoren te bespeuren. Het zuidoosten, zuidwesten, noordoosten en noordwesten zijn over het algemeen gunstig. In deze sectoren kunnen we gerust actief zijn en wordt aangeraden er juist geregeld te zijn. Heb je in je huis of werk veel met deze sectoren te maken, dan is het belangrijk ze licht te houden, gezellige kleuren te gebruiken en er geregeld ook muziek te laten horen. Deze sectoren profiteren dus van de vele activiteit en handelingen die er hier gedaan worden en vooral gezelligheid zal een goede invloed hebben.
Er is geluk in het noordoosten, omdat de #9 en #1 Ster een Som-van-Tien vormen, waardoor er gunstige energie in carrière en financiële zaken zal zijn. Mensen krijgen goede kansen, nieuwe klanten en om hoger op te komen. Vooral de Os, Tijger en jongste zoon kunnen er nut van hebben, evenals mensen die een huis of slaapkamer in deze richting hebben. Nieuwe kansen kunnen er in het zuidoosten zijn door de Hemelse #6 Ster. Om kwade energie af te wenden, is een Wu Lou aan te raden. Vooral de Slang, Draak en oudste dochter kunnen last van de negativiteit op fysiek gebied hebben. Meestal zal er toch wel veel geluk zijn. Ook mensen die veel in de sector zijn en mensen die hun voordeur op het zuidoosten hebben, kunnen geluk verwachten. Een hangertje van de Jade Kuan Yin kan bescherming bieden. Er is veel kans op liefde, intellect en goede relaties in het zuidwesten. Dit komt door de #4 Ster van Romantiek en Onderwijs die daar op bezoek gaat. Vooral de vader, Geit en Aap kunnen er baat bij hebben, evenals mensen die hier hun voordeur en studiekamer hebben staan en mensen die op een andere wijze met deze sector te maken hebben. Pas op dat er veel hout-energie kan zijn, waardoor stress zorgt dat mensen nog wel eens wisselvallig kunnen zijn. Gunstige financiële mogelijkheden in het noordwesten kunnen het leven ook mooi maken voor iedereen die met de sectoren te maken heeft. Met name de Hond, het Varken, de oudste man in een gezin of op het werk of mensen die hun belangrijkste ruimtes in deze sector hebben, kunnen er last van hebben. Tenslotte zien we in het westen dat deze positieve energie krijgt. De Jaarlijkse #8 Ster van Welvaart en Rijkdom krijgt bezoek van de #9 Ster van Gunstige Toekomstsverwachtingen. Dit zorgt ervoor dat je deze sector kunt gebruiken om financieel geluk af te dwingen. De Haan en mensen die hun belangrijkste kamers of voordeur op deze sector hebben, kunnen meer welvaart, activiteiten en geluk ervaren. Heb wel geduld met plannen en doelen, dan kan je daar in de toekomst meer aan hebben.